De leerlingenraad van OBS de Touwladder.

Het Reglement

• OBS de Touwladder heeft een Leerlingenraad. De groepen 5 t/m 8 van de school hebben hierin vertegenwoordigers. In de Leerlingenraad zitten dus alle klassenvertegenwoordigers van groep 5 t/m 8.
  • De leerlingenraad heeft als doel de betrokkenheid van de leerlingen op wat er in de school gebeurt te vergroten. Dit zal ertoe bijdragen dat onze school nog leuker en aantrekkelijker wordt.
  • De Leerlingenraad heeft een adviserende taak. Dit betekent dat de kinderen van de Leerlingenraad mogen meedenken en meepraten over allerlei onderwerpen op onze school.
  • De klassenvertegenwoordigers worden in het begin van het schooljaar gekozen door de groep waarin zij zitten. Zij blijven het hele schooljaar in de leerlingenraad.
  • De leerlingenraad vergadert 3 keer per schooljaar of vaker als dat nodig is. Zij bespreekt onderwerpen die door de directie, ontwikkelteams of door een van de klassenvertegenwoordigers (bij voorkeur na overleg met hun klas) naar voren worden gebracht.
  • De vergadering wordt voorgezeten door de directie van de school of door een leerkracht.
  • Voor iedere vergadering wordt het agenda onderwerp bekend gemaakt. Deze kunnen de klassenvertegenwoordigers voor de vergadering bespreken met hun eigen klas. Na de vergadering zullen de klassenvertegenwoordigers hun klas informeren over wat er besproken en besloten is.

Indien nodig of wenselijk worden alle ouders via onze wekelijkse nieuwsbrief op de hoogte gesteld van hetgeen door de leerlingenraad is besproken.

Leerlingenraad 2019-2020 OBS de Touwladder bestaat uit:

• Groep 5: Noë
  • Groep 6: Anne-Lynn en Naud
  •  Groep 7: Noëlle
  • Groep 8: Len en Nina

We wensen hen veel succes bij deze belangrijke taak.

Leerlingenraad.jpeg