Peuters ontdekken de wereld op Peuterschool de Rode Loper

Peuterschool.jpg

Een dreumes wordt een peuter en zijn wereld wordt groter. Naast de goede zorg stimuleren wij op de Peuterschool de peuters om samen met vriendjes de wereld te ontdekken. Wij, leidsters van de Peuterschool, zorgen voor veel uitdaging.

Deze uitdaging verzorgen we samen met Puk. Puk is een handpop en het vriendje van de kinderen.

Puk.jpg

Samen met de kinderen gaat hij tijdens de uitvoer van het thema op onderzoek uit. Puk laat de kinderen kennis maken met het thema en de verschillende activiteiten. Dit alles doen we spelenderwijs. Peuters raken niet uitgespeeld!

De peuterleeftijd is een belangrijke leeftijd in de ontwikkeling van het kind. Op deze leeftijd is spelen zo ontzettend belangrijk. De peuterschool is bij uitstek een plek waar kinderen dit kunnen doen. Door het

samenspel leren ze met leeftijdsgenootjes allerlei sociale vaardigheden. Tijdens het spelen zijn ze keihard aan het leren.

Vanaf 1 november 2017 sluit peuterschool De Touwladder. Peuterschool de Rode Loper blijft echter wel gewoon open en ligt dicht in de buurt. Op de peuterschool zijn peuters van 2 tot 4 jaar van harte welkom om elkaar te ontmoeten en samen, met elkaar en met Mikz, de wereld te ontdekken.

SAMEN met OBS de Touwladder. Toch proberen Peuterschool de Rode Loper en de kleuterklas van OBS de Touwladder nog samen te werken. We vinden het belangrijk dat peuters kennismaken met het onderwijs. Op die manier leren de kinderen de school, de leerkrachten en de omgeving van de basisschool alvast kennen. Iedere de 1e donderdag van de maand komt Juf Bertine op een vast moment in de kleutergroep van juf Yvonne. Zij doen dan verschillende wisselende activiteiten samen. Een goede start voor een soepele doorgang naar de basisschool.

img_7931.jpg Bertine van Spijk Voor contact: 06-12761392
Zie ook website Mikz
Myalbum.jpg Bekijk hier onze samen in de fotoboeken. Klik op de link foto's van onze samenwerking