Basisonderwijs voor iedereen
Leerlingen, ouders en team SAMEN OP WEG

OBS de Touwladder is een openbare school: op basis van gelijkwaardigheid toegankelijk voor alle kinderen, ongeacht hun godsdienst of levensovertuiging. Wij willen een school zijn waar leerlingen zich welkom voelen ongeacht geloof of etniciteit, waar zowel de cognitieve ontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische ontwikkeling als de creatief-expressieve ontwikkeling worden geïnspireerd en bevorderd.

Ontwikkeling en welbevinden centraal

Een school waar leerlingn, gericht op het verwerven van kennis en vaardigheden zich optimaal, binnen regels en afspraken, in een prettige en rustige omgeving kunnen ontwikkelen. Er wordt rekening gehouden met verschillen. Persoonlijk welbevinden en persoonlijke ontwikkeling zijn daarbij sleutelbegrippen.

Moderne leermiddelen en methoden

Het onderwijs wordt aangeboden m.b.v. goede, moderne methoden als leidraad. Kwalitatief goede basisinstructie, verlengde instructie en gedifferentieerde verwerking van de lesstof staan centraal.

Interactie met ouders is belangrijk!

We streven naar een actieve samenwerking met ouders, zodat het onderwijs en opvoeding elkaar zo goed mogelijk aanvullen. We vinden het belangrijk te reflecteren op ons onderwijsgedrag.

OBS de Touwladder: Veel meer dan een school in de buurt!

OBS de Touwladder is een enthousiaste, openbare school voor primair onderwijs in de Heikant in Kaatsheuvel en is daarmee een fijne ontmoetingsplaats voor leerlingen en ouders met verschillende levens-beschouwelijke, culturele en sociaal economische achtergronden.

Een school waar leerlingen worden uitgedaagd om veel te leren, maar waar ook een ontspannen en rustige werksfeer is en waar samen plezier gemaakt wordt.

Ervaar als ouder de bijzondere sfeer en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Zie ook meer in onze:

schoolgids 1.jpgSchoolgids OBS de Touwladder - OBS Start 2018-2019