De leerlingenraad van OBS de Touwladder.

Het Reglement

• OBS de Touwladder heeft een Leerlingenraad. De groepen 5 t/m 8 van de school hebben hierin vertegenwoordigers. In de Leerlingenraad zitten dus alle klassenvertegenwoordigers van groep 5 t/m 8.
  • De leerlingenraad heeft als doel de betrokkenheid van de leerlingen op wat er in de school gebeurt te vergroten. Dit zal ertoe bijdragen dat onze school nog leuker en aantrekkelijker wordt.
  • De Leerlingenraad heeft een adviserende taak. Dit betekent dat de kinderen van de Leerlingenraad mogen meedenken en meepraten over allerlei onderwerpen op onze school. Mogelijk kan de leerlingenraad in de toekomst ook een actieve rol vervullen op speciale dagen/gebeurtenissen op school.
  • De klassenvertegenwoordigers worden in het begin van het schooljaar gekozen door de groep waarin zij zitten. Zij blijven het hele schooljaar in de leerlingenraad.- De leerlingenraad vergadert 5 keer per schooljaar of vaker als dat nodig is. Zij bespreekt onderwerpen die door de directie of door een van de klassenvertegenwoordigers (bij voorkeur na overleg met hun klas) naar voren worden gebracht.
  • De vergadering wordt voorgezeten door de directie van de school of door een leerkrachten. Mogelijk kan in de toekomst deze rol worden overgenomen door een van de leden van de leerlingenraad.
  • Voor iedere vergadering wordt een agenda gemaakt. Deze kunnen de klassenvertegenwoordigers voor de vergadering bespreken met hun eigen klas. Na de vergadering krijgen alle klassenvertegenwoordigers een verslag. Dit kunnen ze gebruiken om hun klas te informeren over wat er besproken en besloten is.

De groepsleerkrachten krijgen een kopie van het verslag. Indien nodig of wenselijk worden alle ouders via onze wekelijkse Info op de hoogte gesteld van hetgeen door de leerlingenraad is besproken.

Leerlingenraad 2018-2019 OBS de Touwladder bestaat uit:

• Romy Barnhoorn,¬†
  • Diede van Laarhoven