Een dag in groep 1-2 op OBS de Touwladder

gekleurd klimmertouwladder.jpg

We beginnen de dag in principe altijd hetzelfde. Dit is een vast ritueel voor de leerlingen.

Opening van de dag:
Welke dag is het vandaag?,
Zonnetje van de dag, evt. bespreken.
De kleur van het groepje kiezen, die deze dag alles als eerste mogen.
Dagritmekaarten ophangen en bespreken.

Kringactiviteiten:
Stoelen in de kring/op de mat gaan zitten, verhaal voorlezen/vertellen, versje, liedje, kringgesprek/leergesprek op reken- of taalgebied etc.

Werken:
Knutselwerkjes/ creatieve werkjes; hier ontwikkelen we verschillende gebieden.
Hoeken: bouwhoek, themahoek, trein, verfbord/ krijtbord, computer, zand/watertafel.
Werken met ontwikkelingsmateriaal: We werken aan verschillende taal- en rekenactiviteiten. Mappen: Alle leerlingen krijgen een map met allerlei leuke werkjes erin. Op het einde van de kleuterperiode gaat de gevulde map mee naar huis en heeft uw kind een leuk aandenken aan de kleuterperiode!

Fruit eten:
Als school doen we al enige jaren mee aan het project “Schoolgruiten". We eten op school alleen nog maar gezond! Fruit of groente!We drinken ook alleen nog maar uit een beker of bidon!(milieubewust)

Gym of buiten spel:
Gymlessen bestaan uit geleide spelen met materiaal of een spelles met spelletjes, bal- of dansspelen. Daarnaast kennen we ook nog het vrije spelen. Bij mooi/droog weer spelen we buiten.

Afsluiting van de dag:
Kort nabespreken wat er die dag gebeurd is en de nieuwe zonnetjes uitkiezen voor de volgende dag.

Download hier het fotoboek en bekijk a.d.h.v. foto's hoe een dag op OBS de Touwladder eruit ziet:

kijkje in gr 1-2 Kijkje in groep 1-2

(Hierin ziet u wat er hierboven allemaal beschreven staat.)