Buitenschoolse opvang/VSO en BSO

In een kinderrijke buurt in Kaatsheuvel liggen VSO en BSO 'De Touwladder. Deze buitenschoolse opvang is gehuisvest op het terrein van OBS de Touwladder en 4 middagen per week onderdak aan schoolgaande kinderen. Op woensdag gaan de kinderen op bezoek bij BSO De Rode Loper.

Alle ruimte
BSO Touwladder beschikt over drie sfeervolle groepsruimten. Hier worden de kinderen na een schooldag opgevangen om wat te eten en drinken, even bij te tanken en verhaal te doen. Daarna kunnen zij allerlei activiteiten doen, passend bij de eigen leeftijd en interesses. Van lekker relaxen en kletsen tot spelen of huiswerk maken. Kinderen kiezen zelf wat ze willen doen.

Spelende wijs sporten
Ook buiten is er volop ruimte om te spelen en sporten. Er is een ruime, afgesloten buitenspeelplaats met daarnaast een groot openbaar buurtveld. Op maandag, dinsdag en donderdagmiddag is een sportinstructeur aanwezig die de kinderen vrijblijvend laat kennismaken met allerlei sporten.

Eén basisgroep
BSO 'Touwladder' werkt met één basisgroep van 60 kinderen.
De groep van 4 tot 7 jarigen heeft een max groepsgrootte van 40 kinderen met 4 pedagogisch medewerkers
De groep van 7 tot 13 jarigen heeft een max groepsgrootte van 20 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers. De beschikbare ruimten en aangeboden activiteiten maakt dat kinderen zich op natuurlijke wijze in groepjes opsplitsen voor sport en spel, creativiteit, of huiswerk.Mikz.jpg

Tarieven MIKZ 2017

Mail ons voor info en bekijk onze website van VSO/BSO de Touwladder